marți, 3 mai 2011

Cum poti face avere pornind de la zero?

Sase modalitati inteligente de a economisi baniiVrei sa fii milionar? Nu cheltui fara cap si foloseste dobanzile in mod inteligent. Ultimele studii despre bogatie atesta faptul ca majoritatea celor care au averi de peste 1 milion de dolari si-au castigat primii bani pe cont propriu. Pornind de la experienta celor care s-au imbogatit de la zero, iata cateva sfaturi pentru cei care doresc avere si, implicit, stabilitate financiara pe termen lung!


Chiar daca milionarii reprezinta doar un mic procent al lumii in care traim si bogatia este o utopie pentru majoritatea locuitorilor planetei, asta nu inseamna ca oamenii obisnuiti nu pot trage invataminte pretioase din secretele financiare ale bogatilor lumii.

Ultimele studii despre bogatie atesta faptul ca majoritatea celor care au averi de peste 1 milion de dolari si-au castigat primii bani pe cont propriu. Multi dintre bogatii lumii au spalat vase la inceput, au sapat santuri, au cultivat porumb sau au tuns gazonul. Multi au pornit din cele mai sarace cartiere, pentru a ajunge in final pe Wall Street.

Pe langa faptul ca au inceput de jos, majoritatea milionarilor au in comun faptul ca nu sunt mari cheltuitori. Majoritatea traiesc modest si economisesc in continuare pentru a investi in afacerile lor. ”Bogatia este ceea ce economisesti, nu ceea ce cheltuiesti”, afirma Thomas Stanley si William Danko, autorii cartii ”Milionarul de peste drum”. ”De prea putine ori averile sunt dobandite prin noroc, fie sub forma de mosteniri fabuloase, prin titluri academice sau inteligenta supraomeneasca.”, noteaza autorii. ”Bogatia este de cele ,ai multe ori rezultatul muncii, perseverentei, disciplinei si planificarii riguroase”.

Averea este si ea de mai multe feluri. Este o mare diferenta intre bunurile care pot fi vandute usor, cum sunt actiunile, obligatiunile sau bunurile imobiliare si lucrurile care odata cumparate, incep deja sa isi piarda valoarea, cum sunt hainele, masinile sau obiectele casnice. Nu doar un venit mare te face bogat, ci si banii pe care alegi sa ii reinvestesti mai degraba decat sa ii cheltuiesti. Cei bogati aleg sa investeasca intr-o varietate de bunuri, dispunand de portofolii variate. Astfel, in caz ca au probleme cu una dintre afacerile lor, dispun de alte surse de venituri din portofoliu. Ei isi planifica bine resursele si cheltuiesc cu cap. Investitiile lor sunt mai mereu pe termen lung deoarece sunt mai sigure asa, chair daca beneficile financiare sunt indepartate.

Iata cateva sfaturi pentru cei care doresc avere si, implicit, stabilitate financiara pe termen lung.

1. Traieste modest. Oamenii care au venituri mari si isi risipesc banii nu sunt bogati, ci doar prosti. Trebuie sa te inveti sa planifici astazi pentru urmatorii 30 de ani.
2. Monitorizeaza, fa-ti bugete si nu risipi tot ce acumulezi.
3. Diversifica - investeste in afaceri din domenii diverse, in caz ca va cadea una, sa ai altele la indemana pentru a supravietui.
4. Renunta la credite si inapoiaza cat mai repede ce datorezi bancilor

Niciun comentariu: