miercuri, 18 mai 2011

5 căi de a scăpa de stres

1.Păstrați legatura cu propriul corp. În timp ce mintea vă zboară la anumite gânduri, amintiri din trecut sau planuri de viitor, corpul trăiește numai în prezent. Un mod bun de a scapa de stres ar fi să vă lăsați la o parte gândurile și sa vă "conectați" la corpul dv. Acordați-vă puțin timp pentru a simții toate senzațiile corporale, chiar și cele neplăcute, cum ar fi faptul ca spatele e mai rigid sau că stomacul cere ceva de mâncare.
2.Meditați. Meditația vă oferă acces către liniștea și calmul interior care se află dincolo de mintea tulburătoare. De asemenea, aceasta vă permite să experimentați relaxarea profundă care înlătură stresul de lungă durată și oboseala.
3.Încearcați să înțelegeți cum reacționați în condiții de stres. Structura minte-trup (numită și dosha) joacă un rol important în felul în care stresul vă afectează. Iată tipurile de stres corespondente celor 3 tipuri de dosha:
- Vata - sunt cei care tind să devină anxiosi și îngrijorați. În mod normal sunt creativi și etunziaști, dar în condiți de stres ei vor tinde să dea vina pe ei înșiși pentru problemele lor și devin foarte agitați și confuzi;
- Pitta - sunt aceia care sunt de obicei calzi și iubitori, dar dacă acest echilibru este dereglat, de obicei reacționează la stres dând vina pe ceilalți și devenind furioși;
- Kapha - sunt cei mai calmi, dar când se confruntă cu stresul sau cu situați copleșitoare se dau bătuți sau refuză să se ocupe de acea situație.
4.Practicați Yoga. Yoga este o altă cale de vindecare și de eliberare de stres. Nu numai yoga este un excelent exercițiu care vă întărește organismul și vă îmbunătățește flexibilitatea, dar totodată realizează un echilibru între trup și minte, calmând sistemul nervos și stimulând producerea de hormoni anti-stres. Practicând regulat vei obține o stare de calm care se va extinde de la sedințele de yoga, în viața de zi cu zi. Astfel vei face mai bine față tuturor problemelor și dezamăgirilor.
5.Învățați practicile comunicării eficiente. Când nu sunteți în stare să comunicați clar ceea ce doriți experimetați o situație stresantă și frustrantă. Din fericire, comunicarea eficientă nu e un dar cu care ne naștem, ci un lucru care se poate învăța. Prin exercitiu, puteți deprinde să vă exprimați nevoile, să cereți exact ceea ce vă doriți și să creați mai multe relații fericite.

Niciun comentariu: