joi, 14 octombrie 2010

Radiaza Energie cu mici trucuri / Energy radiates with small tricks

De ce ne plac persoanele care par mereu pline de energie? Persoanele carismatice radiaza pur si simplu o energie magnetica. Prin insasi bucuria lor de viata, atrag in jurul lor oameni dornici sa le impartaseasca idealurile si obiectivele. Persoanele care acorda o atentie suficienta starii lor de sanatate fizica si psihica beneficiaza de un nivel de energie pe masura dorintei lor si, astfel, duc la bun sfarsit, implinesc ceea ce isi propun. Persoanele care percep, in orice moment, cu claritate si cu exactitate propria energie si pe a celorlalti devin, practic, capabile sa gestioneze, eficient, aceasta fantastica resursa.

Dispozitie, stare, atmosfera, vibratii, senzatii... Sunt cuvinte pe care le folosim pentru a descrie impresia pe care ne-o face un anumit loc sau o anumita persoana. Se vorbeste adeseori despre prima impresie si despre rolul jucat de aceasta in relationare! Poate ca nu te gandesti neaparat ca asta are ceva de-a face cu energia... Practic, in orice fel de relatie se produce un schimb energetic si ca noi, zilnic, inotam in adevarate oceane brazdate de nenumarate fluxuri de energie.

Indiferent de domeniul de activitate ori de nivelul profesional la care ne gasim, performanta este direct corelata cu o buna gestionare a energiei personale. Concret, cand vrem sa ii motivam pe colegi pentru realizarea unei actiuni, nu facem nimic altceva decat sa crestem nivelul de energie ce va fi directionata in actiunea de realizat. Sau, un alt exemplu: ori de cate ori incercam sa influentam pe cineva, ceea ce facem, uneori inconstient chiar, este o conectare energetica-mentala, care actioneaza ca un fir invizibil si produce efecte instantanee.

Probabil ca cea mai celebra formula din istoria umanitatii este E=mc2. Einstein sustinea ca, intr-o forma sau alta, totul este energie. Practic, orice facem, in orice moment, are legatura cu energia, canalizata, in diverse proportii, in plan fizic, mental sau emotional. Asta se intampla pentru ca, atunci cand ne simtim intr-o buna forma fizica, obisnuim sa spunem ca suntem plini de energie. Si invers. Astfel, facem o inlocuire a cauzei cu efectul.

Sunt multe alte variante de testare a sursei mental-emotionale a energiei personale. Te poti gandi si tu la retetele si formulele pe care le-ai descoperit sau experimentat de-a lungul timpului. Este foarte important sa retinem, asadar, ca a te gasi intr-o buna 'forma' energetica porneste din minte. Acest lucru ne ajuta in situatii atat de variate: regimuri de slabire, reincarcarea bateriilor pentru un nou proiect, mentinerea unui nivel suficient de energie pe parcursul fiecarei zile, pentru a ne putea dedica in mod optim tuturor activitatilor... si multe altele.

Iti pot fi utile si unele dintre cele prezentate in continuare:

- Reimprospateaza-ti in minte motivul, obiectivul pentru care muncesti, lupti sau 'nu te dai batuta'.
- Gaseste repede cateva lucruri in viata ta pentru care esti recunoscatoare. Acest proces te incarca de energie, garantat.
- Viseaza cu ochii deschisi, timp de cateva minute. In fiecare zi.
- Ia o pauza de la stimulii care te-au solicitat prea tare: computer, ecran TV, telefon mobil, carti, tiparituri, zgomote neplacute, culori stridente sau lumini fluorescente.
- Asculta muzica energizanta.
- Invata tehnici de respiratie. Un exercitiu util este acela de a respira in trei secvente: inspiri 4 secunde (1-2-3-4), mentii aerul in plamani 4 secunde (5-6-7-8), expiri timp de 4 secunde (9-10-11-12) – se numeste respiratie ritmica, dar sunt multe altele pe care le poti invata de la specialisti.

Am pastrat la sfarsit un alt truc, din culisele publicitatii. Potrivit acestui mega-truc, energia merge acolo unde este indreptata atentia. De aceea, ai grija de propria ta energie, controland cu grija focus-ul atentiei tale.

Sper sa va ajute sa fiti plini de energie dupa o zi plina la servici, sau una care a lasat urme aganci in energie sufleteasca.

Niciun comentariu: