miercuri, 5 octombrie 2011

Ce NU este o scrisoare de intentie.

Scrisoarea de intentie nu este un document obligatoriu pentru candidatura voastra, insa va poate aduce multe avantaje daca o utilizati corect.

Scrisoarea de intentie nu este un simplu document ce insoteste CV-ul. Scopul sau este de a explica de ce sunteti candidatul potrivit si care sunt atuurile voastre in fata contracandidatilor.

Ce NU este o scrisoare de intentie:

Rezumatul CV-ului


Scrisoarea de intentie nu reia informatiile din CV, ci le completeaza, le explica si le motiveaza. Pentru ca CV-ul are un format restrictiv si lacunar, scrisoarea de intentie are rolul de a completa prin fraze argumentate informatiile din CV si de a retine atentia angajatorului prin evidentierea punctelor forte ale candidatului. 

Un document standard

Pentru a fi cu adevarat utila, scrisoarea de intentie trebuie sa fie un document personalizat pentru fiecare job in parte. Daca folositi o scrisoare tip pentru toate job-urile la care aplicati, utilitatea acesteia va fi zero, intrucat motivatia si competentele voastre trebuie sa fie in legatura cu abilitatile cerute in oferta de angajare.
Scrisoarea de intentie este un document personal, adresat angajatorului, prin care va manifestati intentia de a face parte din echipa sa.

Un roman

O scrisoare de intentie este redactata pentru a fi citita. Pentru acest lucru, ea nu trebuie sa depaseasca o pagina. Concentrati-va asupra a 2-3 competente pe care sa le dezvoltati si formulati fraze clare si la obiect, pentru a reusi sa captati toata atentia cititorului.

Un document inutil

Multi sunt de parere ca, odata ce in CV se vad foarte clar competentele si experienta candidatului, scrisoarea de intentie nu ar mai fi necesara. Insa, pentru a reusi sa va individualizati si sa atrageti atentia asupra voastra, scrisoarea de intentie reprezinta asul din maneca. Avand in vedere ca nu exista candidatura fara CV, o candidatura in care CV-ul este insotit si de o scrisoare de intentie este mai interesanta pentru angajator.
Atentie insa: decat sa trimiteti o scrisoare de intentie impersonala, copiata de pe internet, doar pentru a va face remarcati, mai bine renuntati!

Pentru a utiliza corect o scrisoare de intentie, este important sa cunoasteti toate aceste aspecte, pentru a evita mai usor greselile in redactarea acesteia.

Niciun comentariu: