marți, 9 iulie 2013

Cum sa stralucesti la interviul de angajare

 

Sursa interesanta de informatii www.recrutam.ro
 
Prima intalnire cu potentialul angajator, interviul reprezinta o etapa extrem de dificila, in cateva minute angajatorul fiind obligat sa-si formeze o imagine despre voi.
Este foarte important ca in momentul in care mergeti la un interviu de angajare sa fiti relaxati si siguri ca puteti sa-l convingeti pe angajator de capacitatile si aptitudinile voastre. De asemenea, trebuie sa intelegeti ca din moment ce sunteti deja acolo, CV-ul si profilul vostru sunt interesante pentru angajator si companie.
Cu siguranta, aveti nevoie sa cunoasteti anumite lucruri inainte de a merge la interviul de angajare, dar orice ati face nu veti fi niciodata pregatiti. Este important sa cunoasteti detalii despre companie, serviciile si produsele oferite, dar nu veti putea avea raspunsuri pregatite pentru toate intrebarile din partea angajatorului.
 

Ce vrea persoana care este in fata voastra, de cealalta parte a biroului, care are o atitudine mult mai relaxata decat a voastra? Scopul acestei persoane este sa descopere cine se afla in spatele CV-ului si scrisorii voastre de intentie. Angajatorul isi doreste sa descopere care este personalitatea voastra. In consecinta, vorbiti despre voi, prezentati cele mai importante calitati care pot sa va puna in valoare.
Tot timpul exista anumite lucruri mici care fac intotdeauna diferenta in timpul interviului de angajare. Cand vi se solicita sa va prezentati calitatile si defectele, incepeti sistematic cu defectele care pot fi compensate cu calitati. De exemplu, detaliile mici pe care angajatorul nu ar vrea sa le auda, trebuie totusi specificate, cu mentiunea ca faceti eforturi pentru a indrepta aceste defecte. In acest fel, puteti evita reprosurile ulterioare.
Un detaliu care poate face diferenta intre candidati este legat de rubrica din CV in care vorbiti despre hobby-uri. Daca ajungeti sa vorbiti despre aceasta rubrica din CV inseamna ca angajatorul este interesat de profilul vostru, dar trebuie sa aveti grija, deoarece sunt intrebari capcana pentru care trebuie sa oferiti raspunsul asteptat. Prezentati in CV hobby-uri care sunt in raport cu job-ul dorit, dar pentru care pot fi sustinute cu explicatii adecvate.
Incertitudinile, indoiala si posibilele probleme care pot sa apara in timpul interviului vor avea un efect negativ asupra voastra. De aceea, este important sa incercati sa va debarasati de ele in momentul in care ati ajuns in sala in care veti sustine interviul.
Imaginati-va sala in care va avea loc intalnirea cu angajatorul ca pe un loc sigur, cu persoane care vor sa-si faca treaba si nu uitati ca angajatorul vrea sa vada ce este mai bun, nu ce este mai rau.

Niciun comentariu: