luni, 15 iulie 2013

Cum sa va remarcati la interviul colectiv.

 

 
La fel ca in cazul unui interviu clasic, un interviu colectiv trebuie pregatit in prealabil si, pentru a avea toate sansele de partea voastra, nu ezitati sa va concentrati pe pregatirea psihologica si pe cautarea de informatii esentiale despre job si companie.
Pregatirea psihologica
Pregatirea psihologica este foarte importanta intr-un interviu colectiv, deoarece trebuie sa va prezentati fara greseli. Prin urmare, este important sa aveti o tinuta impecabila (vestimentatie, coafura, etc.) si, de asemenea, trebuie sa stiti sa comunicati bine in grup. Modul in care interactionati cu grupul, releva capacitatea voastra de a lucra in echipa si permite identificarea spiritului vostru de lider.
Trebuie sa fiti voi insiva deoarece nu reprezinta un castig nici pentru companie, nici pentru voi daca veti fi recrutat din motive gresite sau nepotrivite pentru viitorul job. In momentul in care mergeti la interviu trebuie sa fiti constienti de calitatile voastre, insistand asupra celor care sunt interesante pentru companie.


Stapanirea de sine
Cand spunem interviu de grup, spunem competitie. In consecinta, trebuie sa fiti cei mai buni, punand accent pe cele mai importante calificari si pregatiri ale voastre. Documentati-va despre companie, sectorul de activitate in care activeaza, pozitia in raport cu concurentii, cat si asupra eventualelor schimbari, cum ar fi achizitii, fuzionari. Cititi articole de presa, acestea ar putea sa va ofere raspunsuri pentru anumite intrebari ale angajatorilor si ar putea sa va permita sa va remarcati.
Tonalitatea potrivita
Este important ca in timpul interviului colectiv sa stiti sa adoptati tonalitatea potrivita in functie de moment si sa stiti sa oferiti replici potrivite, in momente potrivite.
Atitudinea
Capcana principala in timpul unui interviu de grup este comportamentul fata de ceilalti candidati. Cu toate ca sunteti acolo pentru a va vinde, nu este necesar sa-i  zdrobiti  pe ceilalti candidati doar cu scopul de a ajunge unde v-ati dorit. Trebuie sa fiti respectuosi si deschisi pentru a trece cu bine peste interviul de grup.
Cea mai potrivita atitudine in timpul unui interviu de grup este sa nu faceti nici prea mult, dar nici prea putin. Sa vorbiti doar voi nu va ajuta sa fiti mai interesanti, iar in cazul in care nu vorbiti deloc nu veti fi apreciati iar angajatorii nu vor putea sa va evalueze abilitatile.
In timpul interviului colectiv trebuie sa stiti sa-i ascultati si pe ceilalti, evitand sa intrerupeti sau sa aveti o atitudine ignoranta.
 

Niciun comentariu: