luni, 27 iunie 2011

Cinci reguli de baza pentru schimbarea carierei

Cursuri de Career Management

Schimbarea carierei nu se petrece peste noapte si necesita o mare cantitate de efort intelectual si financiar. Iata cateva reguli de baza care trebuie respectate, precum si resursele de care ai nevoie pentru a trece cu bine peste o asemenea etapa profesionala dificila.


1. Intra in lumea virtuala, pe bune

Schimbarea unei cariere in zilele nostre se petrece in mod exclusiv in lumea virtuala considera cei de la fortune.cnn.com. Daca nu esti prea batran pentru a sti cum functioneaza internetul, atunci lucrurile nu pot fi atat de dificile, mai ales ca tehnologia informationala a devenit tot mai acesibila si mai populara in randul anagajatorilor.

2. Nu-ti fie teama sa incepi de la zero

Intr-o perioada economica dificila, tot mai multi oameni care se reinventeaza profesional accepta sa o ia de la zero in noul domeniu de activitate, deci nici tu nu vei fi scutit de asta. Nu uita insa sa te folosesti de experienta si de abilitatile deja acumulate, care iti vor fi de mare folos si vor face tranzitia la noul job mult mai usoara. Avantajul unei cariere noi este faptul ca poti prioritiza cunostintele pe care le detii deja, pentru ca ele sa functioneze in avantajul tau la noul loc de munca.

3. Invata din greseli

Nu te teme ca nu esti atat de bun incat sa-ti faci cont pe un site de recrutari sau sa aplici pentru un job dintr-un domeniu nou. Frumusetea mediului online este ca nu ofera intotdeauna o cale anume care trebuie urmata, deci merita sa tot incerci si sa inveti ceva din asta.

4. Imparte cunostintele tale si altora

Avantajele competitive insemnau in trecut sa tii ceva numai pentru tine. In zilele noastre informatiile sunt atat de accesibile incat vei fii onsiderat egoist daca nu le imparti si cu altii. Daca esti generos cu informatiile pe care le detii, vei fi mult mai apreciat si iti va fi mult mai usor sa patrunzi in medii de lucru noi.

5. Ai nevoie si de bani

Pentru a-ti schimba cariera ai nevoie de stabilitate financiara. Deci uita de prestigiu! Mai bine un job nou dar bine platit, decat un salariul de mizerie de la vechea slujba. Cu ajutorul banilor vei putea urma anumite cursuri, specializari sau te vei putea inscrie la un master. Daca te hotarasti sa-ti schimbi cariera, nu uita sa-ti pui si niste bani deoparte.

Niciun comentariu: