luni, 13 iunie 2011

Lasa-ti corpul sa vorbeasca: 5 mesaje subliminale pe care ar trebui sa le cunosti

Cat este de important limbajul corpului? Ce are limbajul corporal de-a face cu jobul? Totul. Limbajul corporal, alcatuit din postura, gesturi, expresii faciale si miscari oculare, te poate ajuta sa treci cu brio de un interviu dificil.


Desi acest fapt nu reprezinta vreo noutate, nu toti oamenii sunt constienti de importanta limbajului corporal. Pentru cei care nu sunt siguri de imaginea pe care o

proiecteaza asupra celorlalti, iata 5 sfaturi prin care se poate obtine mai usor un job:

1. Contactul vizual

Mentinerea unui contact vizual este extrem de importanta. Ochii trebuie sa vorbeasca pentru tine, considera specialistii de la jobs.aol.com. Trebuie sa ii arati angajatorului ca esti increzator si cu adevarat interesat de job. Asta nu inseamna insa sa privesti cu insistenta, mai bine mentine contactul vizual circa 70% din durata interviului.

2. O postura buna

Acesta este una din acele zone in care trebuie sa iti gasesti un echilibru. Daca esti prea teapan o sa insemna mandrie, daca tii capul plecat o se semene a umilinta. Nici una din aceste posturi nu trimite un mesaj bun. Deci, daca te aplici un pic in fata in timpul interviului o sa pari atent si vei avea si o postura echilibrata.

3. Aprobarile

Nu trebuie sa dai din cap tot chiar timpul pentru ca recrutorul sa stie ca il asculti cu atentie si aprobi tot ce zice el/ea. Uneori recrutorului o sa i se para o miscare lipsita de naturalete sau spontaneitate si vei fi descalificat. Cu toate aceste, datul din cap in semn de aprobare se cere ocazional, pentru a sublinia cele mai importante aspecte discutate in timpul interviului.

4. Zambetul

Nimic nu spune mai mult despre amabilitatea ta decat un zambet sincer. Daca ai intalnit o persoana impasibila vreodata, atunci sti cat de suparatoare poate fi expresia ei. Imagineaza-ti pozitia celui cu care vorbesti. El incearca sa gaseasca cea mai potrivita persoana pentru job. O persoana calda, prietenoasa, care zambeste mult va fi preferata uneia care e mereu in defensiva. Ai grija sa zambesti atunci cand e cazul, o grimasa prosteasca nu te va avantaja deloc.

5. Apropierea

Acesta este un obicei care tine de cultura fiecaruia. Unii oameni prefera apropierea cand vorbesc cu cineva. Altii se simt intimidati de o apropiere fizica prea mare. Pentru a a vea grija ca nu incomodezi, pastreaza o distanta medie, cam de un metru intre tine si cel cu care vorbesti. Multi experti in arta interviului recomanda sa incerci sa imiti postura recrutorului, daca el e formal, fii si tu la fel, daca e relaxat, zambeste si tu mai mult.

Niciun comentariu: