joi, 23 iunie 2011

Cum poti gestiona cat mai bine cautarea unui job

Nu ar fi minunat sa poti detine in permanenta controlul asupra carierei tale? Nu te-ai saturat sa tot aplici pentru joburi si sa nu fii chemat la interviuri? In zilele noastre cautarea unui job este o activitate extrem de dificila si adeseori frustranta, motiv pentru care intregul proces ar trebui gestionat foarte riguros.


Cand aplici pentru un job pe un site de recrutare, sansa de a fi contactat de angajator este foarte mica daca nu ai strict calificarile cerute in anuntul de angajare. Nu este imposibil sa gestesti o slujba prin intermediul aplicatiilor online, multi oameni au fost angajati in acest mod, dar asta nu schimba faptul ca sansele sunt foarte reduse.

Ce ai putea face in schimb? Poate parea surprinzator, dar cel mai bine ar fi nu sa cauti un job anume, ci o companie care sa ofere joburi pe gustul tau, considera experti in recrutare citati de Yahoo! Finance. In loc sa petreci foarte mult timp cautand slujba perfecta, mai bine foloseste o parte din efortul destinat cautarii pentru a identifica companiile care activeaza in acelasi domeniu cu tine si pe ale caror probleme le-ai putea rezolva tu.

Hannah Morgan, manager al unui site de recrutari, sugereaza cativa pasi pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a gasi jobul care ti se potriveste cel mai bine:

1. Creaza o lista cu potentiali angajatori care activeaza in acelasi domaniu de activitate ca si tine. Incepe cu companiile pentru care a-i vrea sa lucrezi. Chiar daca nu au joburi disponibile, nu te descuraja si largeste-ti aria de cautare.

2. Cauta cat mai multe informatii despre aceste companii; ulterior, iti vor fi de mare folos daca vei fi chemat/a la un interviu.

3. Pregateste informatii clare, insotite de exemple edificatoare, despre munca ta la actuala companie.

4. Prezinta-te ca si cum ai fi o solutie la problemele companiei, prezinta-ti calitatile si evidentiaza ce anume calitati te fac unic/a.

5. Foloseste-te de retelele de socializare si mai ales de LimkedIn pentru a cauta nume de companii sau pentru a intra in legatura cu managerii acelor companii.

Niciun comentariu: