luni, 27 iunie 2011

Dezinteresul, cea mai comuna piedica in calea obtinerii unui job

Cat de greu poate fi sa cauti niste informatii pe Google? Dezinteresul in a obtine cateva date esentiale despre activitatea unui potential angajator reprezinta cea mai comuna greseala pe care o pot face cei aflati in cautarea unui job, potrivit unui sondaj de specialitate.

Aproape 4 din 10 manageri s-au plans de lipsa de interes a candidatilor in legatura cu compania pentru al carei job aplica, potrivit unui sondaj realizat de firma Accountemps. Astfel, cea mai comuna greseala a candidatilor dar si cea mai descalificanta, este faptul ca majoritatea nu cunosteau nici o informatie despre companie iar unii nici macar nu-si mai aminteau pentru ce job au aplicat.

O alta greseala majora sesizata de manageri a fost incapacitatea candidatilor de a ilustra cu ajutorul exemplelor abilitatile mentionate in CV dar si faptul ca multi nu erau pregatiti sa discute despre planurile de cariera deoarece cariera nu era un subiect foarte important pentru ei. Lipsa contactului vizual sau intarzierile la interviu, erau urmatoarele pe lista nemultumirilor legate de candidati a recrutorilor.

Nu este insa surprinzator faptul ca multe dintre aceste probleme pot fi evitate daca cei care aplica pentru un job se pregatesc putin inainte de a merge la un interviu si ii dovedesc angajatorului interesul lor pentru respectiva companie. ”Cateva cunostinte minime despre serviciile oferite de companie, despre istoria sa sau despre principalele teluri in dezvolarea afacerilor sale, vor face diferenta atunci cand ajungi fata in fata cu angajatorul. Doar asa ii vei putea dovedi interesul tau pentru jobul respectiv si faptul ca ai putea fi un angajat de incredere, de care compania se poate folosi”, considera Max Messmer, presedintele Accountemps.

”Cele cateva informatii pot fi obtinute foarte usor prin vizitarea site-ului firmei respective sau prin simpla navigare pe internet”, este de parere Messmer, citat de jobs.aol.com. Informatia este cel mai util instrument al zilelor noastre, poate fi usor obtinuta prin intermediul retelelor de socializare si iti poate aduce un job intr-o companie buna, considera Messmer.

Cercetarile prealabile, inainte de interviu nu trebuie facute doar pentru a-l impresiona pe angajator, ele te pot ajuta sa decizi daca vrei cu adevarat sau nu jobul pentru care ai aplicat. ”Cei aflati in cautarea unui job se pot folosi de interviu pentru a evalua daca postul li se potriveste. Pregatindu-se cat mai bine inainte de interviu, candidatii pot sa-i determine pa manageri ca ei sunt cea mai buna optiune pentru firma in acel moment.”

Niciun comentariu: